top of page
20221109_083251.jpg

Særdeles positive søkertall til desentralisert lærerutdanning i Midt-TromsSøkertallene for alle studier via Samordna opptak er nå offentliggjort. Studiesenteret var på vegne av hele Midt-Troms regionen veldig spesielt spent på søknadstallet til den desentraliserte samlingsbaserte grunnskolelærerutdanningen 1-7 fra UiT Norges arktiske universitet som har oppstart til høsten på Finnsnes. Det meldes om en dramatisk nedgang i søkningen til lærerutdanningene i Norge i år (21,9 %), mens søkertallene til tilbudet i Midt-Troms er særdeles positiv. Hele 149 har søkt denne lærerutdanningen og 55 har dette som førstevalg. Dette innebærer at studietilbudet fra UiT i Midt-Troms har flest antall førstevalgssøkere, sammenlignet med alle andre tilbud om grunnskolelærerutdanning i Nord-Norge. Det er satt av 30 studieplasser og det betyr nesten to søkere pr studieplass.


Studiesenteret er derfor særdeles fornøyd med søkertallene så langt. Hvor mange av disse som er kvalifisert vet vi ikke siden det er noen søkere som må forbedre karakteren sin i matematikk for å bli kvalifisert. Disse deltar nå på et kvalifiseringskurs i matematikk som pågår i regi av studiesenteret.


Vi vil følge spent med på den videre opptaksprosessen og dersom det skulle bli ledige studieplasser vil det også bli mulig å søke via «Restetorget» på Samordna opptak fra og med 20. juli.


Den nye grunnskolelærerutdanningen 1-7 er samlingsbasert med fem læringsarenaer: fysiske samlinger, digital undervisning, arbeidsgrupper, individuelt arbeid og praksis. De fysiske samlingene foregår på Studiesenteret på Finnsnes med to til tre ukesamlinger i halvåret. I tillegg er det hver uke to halve dager med nettundervisning, og det blir lagt vekt på å utvikle kompetanse i bruk av digitale verktøy og arbeidsmåter.

Commenti


bottom of page